Masz ochotę na kanapkę z pysznym humusem lub pastą, ale te na półkach w sklepie nie budzą Twojego zainteresowania? Jesteś wielbicielem zdrowej kuchni i lubisz sprawdzać nowe receptury? Jeśli tak to książka "Hummusy i pasty" będzie strzałem w dziesiątkę! Pozycja ta zaskoczy Cię niebanalnymi przepisami, które łączą zaskakujące produkty, a wszystko to po to, by podbić Twoje serce i podniebienie. Tutaj dowiesz się, że hummusy to nie tylko ciecierzyca w towarzystwie oliwy i przypraw, ale zdecydowanie więcej wariacji, bo znajdziesz tu aż 76 prostych i inspirujących przepisów.
"Hummusy i pasty" to receptury oprawione w ilustracje, które mogą stać się dla Ciebie pomysłem na smaczną przekąskę. Oprócz tego do każdego przepisu, a konkretnie do 100 gram gotowej pasty podana jest wartość kaloryczna, ilość białka, tłuszczu, węglowodanów i błonnika. Jedno jest pewne, każdy z nich to intensywne bogactwo smaków, od pieczonej dyni, przez paprykę, która rozgrzeje nie jednego smakosza, aż po słodycz syropu klonowego. Hummusy i pasty to zdrowa alternatywa dla innych smarowideł, które często zdarza się nam używać do pieczywa. Z tej pozycji dowiemy się również, z czym łączyć takie bazy jak ciecierzyca czy dynia, by w połączeniu przypraw i innych dodatków zyskały całkiem nową odsłonę.