Miejskim farmerem może być każdy z nas! Wystarczy kawałek ziemi, taras, balkon czy nawet parapet, do tego nieco chęci, zaangażowania i… serca! Radość podczas zbierania własnych warzyw i owoców, ale i podczas gotowania z nich jest nie do opisania. Bo ogrodnictwo to nie tylko bezcelowe grzebanie w ziemi, ale prawdziwa pasja, sposób na relaks i spędzanie czasu z rodziną.
Piotr Kucharski, kucharz i piekarz znany z gotowania w Dzień Dobry TVN, rolnik z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania, krok po kroku przedstawia plan stawania się miejskim farmerem. Uczy kreatywnego gotowania, zgodnego z porami roku, pokazuje jak konserwować zbiory i ich nie marnować, zdradza swoje triki przydatne w uprawie roślin, ale przede wszystkim dzieli się z nami swoją ogrodniczą pasją i jej plonami w postaci smakowitych przepisów.
• dorsz na duszonych młodych buraczkach • zupa dyniowa z serowo-orzechowymi ciasteczkami • skorzonera z marynowaną cebulą i oscypkiem •polenta ze świeżej kukurydzy z krokiecikami z wędzonego dorsza • lody selerowe z ciepłymi pieczonymi śliwkami i prażonym orzechem laskowym
Spróbuj jednego z 95 przepisów na sezonowe dania, przygotowane z własnych plonów!