Oto druga książka z serii „Superfoods”, w której poznasz bliżej najbardziej wszechstronną roślinę świata, czyli kokos.
Na niemal 200 stronach tej publikacji znajdziesz wszystkie informacje niezbędne do tego, aby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swojej diety i cieszyć się jego wyjątkowym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Oprócz szczegółowych informacji o wartościach odżywczych i właściwościach odmładzających, znajdziesz tu ponad 70 przepisów na przepyszne dania z kokosa, które mogą spożywać również osoby uczulone na gluten.
Odkryj moc kokosa już teraz!
- W jakich formach możesz spożywać kokosa i które z nich są najbogatsze w mikroelementy?
- Jak wykorzystać olej kokosowy w kuchni i łazience?
- Czy mąka kokosowa jest wydajna i w jakich wypiekach smakuje najlepiej?
- Jak przyrządzić pyszne czipsy kokosowe bez grama tłuszczu, w ulubionych smakach?
- Czy produkty pozyskiwane z kokosa różnią się właściwościami?
- Jak zrobić mleczko kokosowe i otworzyć kokosa tak, żeby nie pokaleczyć sobie rąk?
Ogrom przydatnej wiedzy na temat orzecha kokosowego, autorka wzbogaciła inspirującymi przepisami na dania, które mogą spożywać również alergicy: od koktajli, smoothies, sałatek, poprzez przekąski, dania obiadowe, aż po słodkości na bazie kokosa.
Rozsmakuj się w kokosowych posiłkach, które odmładzają i dodają energii!