Dr Joanna Budwig jest autorką jednej z najskuteczniejszych i najpopularniejszych terapii żywieniowych na świecie. Opracowana przez nią dieta olejowo-białkowa wciąż jest stosowana – i to z sukcesami – do walki z nowotworami i innymi schorzeniami. Niestety, poszukując rzetelnych informacji na temat tej diety można napotkać na poważny problem, gdyż po śmierci autorki opublikowano wiele opracowań proponujących dodatki i ulepszenia tej terapii, które niekoniecznie były zgodne z wytycznymi samej dr Budwig. Niniejsza publikacja jest kompletnym i szczegółowym opracowaniem oryginalnej diety dr Budwig przygotowanym przez jej ucznia. Dzięki tej publikacji, napisanej prostym i zrozumiałym językiem, każdy może się dowiedzieć:• Jaki olej lniany jest odpowiedni do diety olejowo-białkowej?• Czy w diecie olejowo-białkowej można zastąpić twaróg innymskładnikiem?• Dlaczego warto spożywać olej kokosowy?• Jakie są zalecenia dr Budwig dotyczące soku z kiszonej kapustyi olejów ELDI?• Jaki powinien być plan dnia i posiłków w trakcie terapii?• Co można spożywać, a czego nie wolno jeść, będąc na dieciedr Budwig?Ta publikacja z pewnością sprawi, że stosowanie diety dr Budwig wcale nie będzie trudne! Tym bardziej stanie się proste, gdy czytelnik sięgnie również do kolejnego tomu niniejszej publikacji zawierającego wszystkie oryginalne przepisy pochodzące z książki dr Budwig Dieta olejowobiałkowa, wydane z pięknymi ilustracjami.