Bieganie to chyba najtańsza, najłatwiejsza i najpopularniejsza forma treningu. Biegać można bez względu na wiek, płeć, wykształcenie i miejsce zamieszkania. Choć, jak się okazuje do biegania trzeba się również przygotować.Trzeba wiedzieć, jak unikać kontuzji, o jakich porach zjadać posiłki, które suplementy diety zażywać, jak należy biegać, by schudnąć i kształtować sylwetkę. Ale najważniejsze jest to, jak się odżywiać, by biegać lepiej, szybciej i efektywniej.Małgorzata Majewska opracowała poradnik dla początkujących biegaczy, z którego dowiesz się, jak zmotywować się do biegania i co zrobić, by z treningów czerpać satysfakcję. Najważniejszą częścią książki są przepisy. 80 dań specjalnie dla biegaczy opracowanych przez dietetyka sportowego dr hab. Barbarę Frączek. Dowiesz się, jak komponować posiłki, by biegać efektywniej, spalać tłuszcz i poprawiać wydolność organizmu. Multum przydatnej wiedzy i przepisów na smaczne dania.