Szybki kontakt
Blok informacyjny
Spis lektur
czytaj więcej
%

APTEKA ŻYWNOŚCI

Kod hurtowni
INRO-244
Kod wydawcy
Autor
Wydawnictwo
Typ
Grupa
Beletrystyka
ISBN/EAN
9788361524069
Liczba stron
354
Rodzaj okładki
Data premiery
2008-10-16
Format (długość/szerokość/wysokość)
155 / 230 / x
Waga
0
Dostępność
niedostępny
Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów.Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami.Oto przykłady zaczerpnięte z książki:- jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%;- jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc;- porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca;- pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.`Książka, która na zawsze zmieni sposób myślenia o żywności.`John Naisbitt, publicysta`Wspaniała książka... prawdziwy majstersztyk.`Richard Grossman, Centrum Medyczne MontefioreJean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.tytuł oryginalny: THE FOOD PHARMACY: Dramatic New Evidence That Food Is Your Best Medicinetłumaczenie: dr n.med. Konrad Pszczółkowski
Cena rynkowa brutto
29,90 zł (egz.)
VAT
5%
Dział Logistyki - Wysyłka:
tel. +48 691 890 830

Magazyn - wydawanie towaru:
tel. +48 534 924 705
Dział Zwrotów i Reklamacji
tel. +48 691 607 070
zwroty.reklamacje@super-siodemka.pl
Księgowość:
tel. +48 605 563 374
Zgłoś błąd na stronie
Jeśli zauważyli Państwo problem z funkcjonowaniem serwisu, prosimy o kontakt pod numerem telefonu:
+48 536 207 730