Szybki kontakt
Blok informacyjny
Spis lektur
czytaj więcej
%

Podstawy techniki, cz. 1, podręcznik profil rolniczo-spozywczy

Kod hurtowni
EMPI-049
Kod wydawcy
Wydawnictwo
Grupa
Podreczniki
ISBN/EAN
9788388933205
Liczba stron
0
Rodzaj okładki
Data premiery
2002-08-28
Waga
0
Dostępność
niedostępny
Podręcznik opracowano na podstawie programu bloku tematycznego "Podstawy techniki", ujętego w dokumentacji programowej MENiS dla liceum profilowanego, profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). Podręcznik obejmuje treści programowe modułów: "Rysunek techniczny", "Materiałoznawstwo", "Części maszyn", "Maszyny typowe". W rozdziale "Elementy rysunku technicznego" przedstawiono zasady rzutowania technicznego, widoki i przekroje, wymiarowanie. W rozdziale "Wybrane zagadnienia z materiałoznawstwa" ujęto treści dotyczące metali żelaznych i nieżelaznych, materiałów niemetalowych, tworzyw sztucznych, korozji, opakowań artykułów spożywczych. Rozdział "Części maszyn" podejmuje zagadnienia dotyczące połączeń części maszyn, omawia części maszyn stosowane w napędach i ich eksploatację. W ostatnim rozdziale "Maszyny i urządzenia w przemyśle rolno-spożywczym" przedstawiono informacje o maszynach i urządzeniach przepływowych, środkach transportu, urządzeniach chłodniczych, urządzeniach do podgrzewania powietrza i wody. Przedstawione treści są zilustrowane licznymi rysunkami, schematami i zdjęciami, które znacznie ułatwiają zrozumienie i utrwalenie informacji.
Cena rynkowa brutto
15,00 zł (egz.)
VAT
5%
Dział Logistyki - Wysyłka:
tel. +48 691 890 830

Magazyn - wydawanie towaru:
tel. +48 534 924 705
Dział Zwrotów i Reklamacji
tel. +48 691 607 070
zwroty.reklamacje@super-siodemka.pl
Księgowość:
tel. +48 605 563 374
Zgłoś błąd na stronie
Jeśli zauważyli Państwo problem z funkcjonowaniem serwisu, prosimy o kontakt pod numerem telefonu:
+48 536 207 730