Odkryj bogactwo diety eliminacyjnej
Alergie i nietolerancje pokarmowe często brzmią jak wyrok. Koniec ze spontaniczną pizzą na mieście, ze słodkimi „guilty pleasures” czy z ukochanymi smakami dzieciństwa. Na szczęście dieta eliminacyjna kryje też w sobie zaskakującą obfitość połączeń, przepisów i produktów. Wiem, bo sama ją odkryłam - a teraz chętnie dzielę się swoimi kulinarnymi doświadczeniami.
Chrupiący i wyrośnięty chleb na zakwasie bez glutenu, rozpływający się w ustach sernik z nerkowców, kruche babeczki z budyniem i owocami, kluski śląskie z roślinnymi skwarkami czy idealne wegańskie kotlety - możliwościom nie ma końca!
W książce znajdziesz:
• ponad 80 przepisów na pyszne dania pełne mocy, bez nabiału, jaj, mięsa, glutenu i białego cukru,
• przydatne wskazówki, na co zwrócić uwagę podczas codziennych zakupów czy planując urlop,
• rady, jak postępować, jeśli twoje dziecko ma alergię,
• dowody na to, że dieta eliminacyjna może zaskakiwać obfitością!
„Jeśli szukasz praktycznych porad popartych doświadczeniem oraz prostych i pysznych przepisów na potrawy bez nabiału, jaj, mięsa i glutenu, to książka właśnie dla ciebie. Książka o życiu usłanym ”bezami”.”
– Ewa