Flawonoidy należą do ważnych terapeutyków w Europie i są przepisywane przez lekarzy od ponad 50 lat.
Wreszcie zyskują akceptację także w Ameryce Północnej. Ich korzystne działanie na układ sercowo-naczyniowy jest udowodnione naukowe i, co więcej, nie wywołują skutków ubocznych, które są częstym problemem po długotrwałej kuracji standardowymi lekami.
Flawonoidy mogą wzmocnić również twoje serce, nawet jeśli przeszedłeś już zawał i istnieje ryzyko kolejnych.
Autorka książki omawia wiele produktów żywnościowych i ziół, które szybko i bezpiecznie chronią i odwracają skutki takich schorzeń, jak: choroby serca zaburzenia krążenia obrzęki żylaki nieszczelne naczynia krwionośne.
W tej książce znajdziesz również proste rady na temat włączenia do swojej codziennej diety pokarmów i suplementów bogatych we flawonoidy.
Szczególnie pomocne okażą się przygotowane przez autorkę przepisy na szybkie i smaczne śniadania, obiady, sałatki oraz pieczone pyszności.